Hoitokokemuksia

“Toisen ihmisen lempeä läsnäolo ja tuki tarjoaa itsearvostuksen lisäämiselle hienon mahdollisuuden.Tulin Katjan hoitoon koska kaipasin tukea niin henkiseen kuin fyysiseen hyvinvointiini. Hoitosarjan alkaessa oikean jalan nilkkani oli niin sanotustilukossa virheellisen linjauksen ja kovan kuormituksen seurauksena. Tästä johtuen minun oli hankala harjoittaa ammattiani tanssinopettajana. Nilkan lukkotila vaikutti kokonaisvaltaisesti liikkumiseeni ja aiheutti kehooni kipua ja jäykkyyttä. Henkistä ylikuormittumistani olin purkanut hahmoterapiassa jo useamman vuoden ajan. Väsyin ja stressaannuin helposti sekä koin usein epävarmuutta.

Hoitopöydälle asettuessani ajattelin, että tämä hetki on minua varten ja saan vain olla. Hoito sai unohtamaan kiireet ja keskittymään ainoastaan käsillä olevaan hetkeen. Hetkittäin koin painetta siitä, että jotain pitäisi tapahtua, tai että minun tulisi osata sanoa jotain, mutta hoitojen edetessä huomasin tämän olevan turhaa. Katjan kosketus tuntui rauhoittavalta, rentouttavalta ja turvalliselta.

Pidin käynneillä siitä, että jokaisen hoitokerran alussa Katja tuntui toistavan kosketukset samoihin kohtiin kehossa.Pystyin tämän aikana ”laskeutumaan” omaan kehooni ja kyseiseen hetkeen. Loppuhoitoa määritti pitkälti se, mitä itse halusin jakaa. Erään kerran yllätin itseni ammentamassa voimaa edesmenneen mummoni muistosta ”keskustellen” hänen kanssaan. Toisella kerralla lepäsin hiljaa koko hoidon ajan. Katja toimi ikään kuin fasilitaattorina, tukijana ja todistajana näissä hetkissä.  

Yllätyin siitä kuinka paljon minussa alkoi tapahtua hoitojen aikana. Mieleeni tulvi mielikuvia, ajatuksia ja muistoja. Minulle tyypillisen epävarmuuden sijaan koin selkeyttä, kun uskalsin sallia ajatukseni ja kokemukseni tuomitsematta niitä. Aina tämä ei ollut helppoa. Joidenkin hoitokertojen jälkeen huomasin soimaavani itseäni siitä, että en ollut uskaltanut heittäytyä kokemukseen yhtä vahvasti kuin jonakin muuna kertana. Ajan kuluessa kuitenkin ymmärsin, että jokainen hoitokerta on oma kokemuksensa.

Olen aina ajatellut  olevani jokseenkin mielikuvitukseton, mutta hoitojen aikana sain   yhteyden alitajuntaani ja sisäiseen luovuuteeni. Arkielämän kiireessä kadotan helposti kontaktin itseeni sekä omiin tarpeisiini ja kykyihini. Säännöllinen käynti Katjan hoidossa auttoi minua kiinnittymään paremmin itseeni. Saatoin tulla tietoiseksi myös kehoni taipumuksesta jännittyä tietyistä kohdista. Keho tuntui usein olevan enemmän auki  ja luonnollisesti linjatumpi noustessani hoitopöydältä.

Kokemukseni mukaan CST toimii niin yksittäisenä hoitona silloin tällöin kuin myös hoitosarjana. Tämä riippuu siitä mitä hoidolta haluaa. Minulle yksittäinen hoito tarjoaa hetken pysähtymiseen, läsnäoloon ja maadoittumiseen. Pidempi hoitosarja antaa enemmän mahdollisuuksia tutustua itseeni entistä syvällisemmin ja käydä läpi suurempia prosesseja. Voisin kuvitella jatkavani hoidoissa käymistä esimerkiksi hoitaakseni epävarmuuteeni liittyvää itsearvostuksen puutetta. Tanssinopettajana koen hoidon huoltavan ja tukevan työkykyäni. Kun keho on rento ja luonnollisesti linjattu liikkuminen on nautinnollista ja helppoa.”

Mervi, 34v.



”Kehossani olleet jännitystilat ovat avautuneet pehmeässä rauhassa. Kokemukseni Katjan hoidosta on ollut poikkeuksetta vapauttava. Hoitojen aikana olen päässyt osallistumaan omaan paranemisprosessiini hyvin läheltä. Kraniohoito luo turvallisen tilan rentoutua ja olla itselleen hellä ja antautuva.”

Kipa, 35v.

 

”Kaipasin tukea umpisuolenleikkauksesta toipumiseen. Olin tuolloin raskaana ja tunsin, että CST tekisi hyvää. Muutamalla hoitokerralla minulta katosivat muun muassa öinen suonenveto ja kylkikipu raskauden koko loppuajaksi. Itselleni suurin huomio oli, että vauva tunnistautui jokaisessa hoidossa. Muiden kokeillessa vatsaa hän oli aivan hiljaa. Kävin Katjalla hoidossa vielä kahdesti heti synnytyksen jälkeen, ja olen hyvin onnellinen siitä. Toivuin synnytyksestä todella nopeasti. Kaiken kaikkiaan sain apua sekä  fyysisiin oireisiin että esimerkiksi asioiden selkeytymiseen.”

Heidi, 32v.

 

”Minulla oli vatsan alueella ja lonkassa ollut kiristystä. Tuntui, että hoito meni todella syvälle ja kohdistui juuri oikeisiin kohtiin, jotka kaipasivat huomiota. Sain hoidosta huomattavaa apua. Lämpimästi suosittelen Katjan lempeitä ja intuitiivisia käsiä!”

Laura, 34v.

 

”Raskauden aikana  aloin kärsiä kivuista selkärangassa. En pystynyt esimerkiksi nukkumaan tavalliseen tapaan sängyssä, vaan vietin yöni istuvassa asennossa. Synnytyksen jälkeen kivut jatkuivat. Vaikka vauva nukkui hyvin, heräsi äiti aamuyöstä jumppaamaan selkää. Magneettikuvaus paljasti välilevyn pullistuman ja löydöksiä viitaten selkärankareumaan. Sain vahvat särkylääkkeet joiden avulla pystyin nukkumaan, mutta en kokenut voivani hyvin . Ystäväni ehdotti kraniosakraaliterapiaa  ja mietin asiaa pitkään. Kävin kolme kertaa Katjan hoidossa ja voin oikein hyvin, eikä minulla enää ole kipuja selkärangassa.”

Hanna 30v. (tytär nyt 3v.)

Avoinna

Sopimuksen
mukaan