Minä, Katja

CST-klinikka on perustettu vuonna 2015 rakkaudesta kraniosakraaliterapiaan ja terapeuttiseen läsnäoloon.

Tutustuin kraniosakraaliterapiaan vuonna 2010, jolloin kävin ensimmäisen peruskurssini aiheesta. Olen usein kuvannut sen olleen rakkautta ensi kosketuksesta. Jo tuon peruskurssin kolmantena päivänä tunsin olevani oikeassa paikassa ja haluavani tehdä tätä lopun elämääni. Kurssilla opin,kuinka voin käsilläni tuntea ihmisen kalvojärjestelmän hienovaraiset liikkeet ja seurata, kuinka keho lähtee avautumaan saadessaan oikeanlaisen tuen.

Merkittävin tekijä oli kuitenkin tuolla kurssilla opittu neutraalius ja terapeuttinen läsnäolo, jossa ei tuomita, ei odoteta mitään eikä viedä toisen vastuuta omasta kehostaan. Se on taito, jota harjoittelen ja syvennän edelleen päivittäin. Jos tulee päivä, jona koen olevani siinä valmis, on aika vaihtaa alaa – olen silloin todennäköisesti menettänyt neutraaliuteni.

Kansainvälinen koulutusyhteisö


Ensimmäisen kurssin jälkeen suoritin viisi peruskurssia 2,5 vuodessa. Sittemmin olen kouluttautunut erikoiskursseilla, keskittyen muun muassa aivojen eri osien ja gliasolujen kanssa työskentelyyn, terapeuttisen vuoropuhelun syventämiseen sekä lasten, raskaana olevien, raskautta toivovien ja synnytyksestä toipuvien hoitamiseen. Olen käynyt kraniosakraaliterapiaopintoni Upledger Instituutin koulutuksissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kaikki opintoni ovat kuuluneet Upledger Instituutin standardisoituun koulutusohjelmaan, jonka laatua tarkkaillaan ja ylläpidetään jatkuvasti.
Kurssien lisäksi olen kasvattanut ammatillista osaamistani intensiiviohjelmissa Islannissa ja Yhdysvalloissa. Yksi vaikuttavimmista kokemuksista urallani oli viikko Floridassa, Upledger Institute Internationalissa, johon osallistuin avustavana terapeuttina post-traumaattiseen stressiin keskittyvässä terapiaohjelmassa. Työskentelimme viiden päivän ajan sotaveteraanien kanssa ja tuo viikko, jos mikä, näytti kuinka upea työkalu Upledgerin kraniosakraaliterapia on.

Kehon ja mielen keskusteluyhteys

Kraniosakraalihoidot ovat osa elämääni niin hoitajana kuin asiakkaanakin. Kuten opettajani Stan Gerome sanoo: “Kaikkein käyttökelpoisin ja arvokkain työkalu, jonka terapeutti voi tuoda hoitotapahtumaan, on entistä integroituneempi terapeutti.” Tästä syystä käyn säännöllisesti hoidoissa myös itse.

Minua kraniosakraaliterapia on auttanut erityisesti selkäkipujeni kanssa. Myös päänsärkyni ovat loppuneet. CST on auttanut minua rakentamaan keskusteluyhteyden omaan kehooni. Tunnistan etukäteen, milloin on aika pysähtyä, sen sijaan että päätyisin kahdeksi viikoksi sängynpohjalle sen takia, etten pysty seisomaan selkäni vuoksi. Myös kraniosakraaliterapiaan kuuluva SomatoEmotional Release –työskentely on lähellä sydäntäni, koska olen sen avulla itse päässyt lempeästi kohtaamaan tunnelukkoja ja menneisyyden painolasteja, jotka ovat aiemmin ohjailleet elämääni.

Kun on jokin akuutti, pinnalla oleva vaiva tai emotionaalinen/henkinen stressitekijä, käyn hoidoissa tiiviimmin. Tasaisemmassa vaiheessa pidän hyvinvoinnistani huolta käymällä hoidossa säännöllisesti, mutta harvemmin. Tätä suosittelen myös useimmille asiakkailleni

Sydämellistä hyvinvointia

CST-klinikan lisäksi vastaan Upledger & Barral Institute Finlandin päivittäisistä toiminnoista sekä koulutusten järjestämisestä Suomessa. Olen johtanut Suomen maatoimintoja vuodesta 2017.

Lähitulevaisuuden tavoitteeni on opettaa Upledgerin kraniosakraaliterapiaa Suomessa, ja olenkin juuri aloittanut peruskurssin opettajaopinnot. Opiskelen myös Kaisa Kärkkäisen johdolla joogaopettajaksi ja olen aloittanut harjoitustuntien pitämisen CST-klinikan studiolla Patolassa. Harjoitustunneista ilmoitan CST-klinikan Facebook-sivuilla. Kaisan Heartful Yoga on kuin kraniosakraaliterapiaa – läsnäolevaa ja lempeää, jossa tuetaan kutakin heidän omassa prosessissaan. Tästä syystä juuri tämä suunta oli minulle luonteva valinta.

Avoinna

Sopimuksen
mukaan