Usein kysytyt kysymykset

Miten CST vaikuttaa ja mitä hyötyä siitä on?


Kraniosakraaliterapia tasapainottaa keskushermoston toimintaa ja rentouttaa kehoa sen omien korjausmekanismien kautta.  Hoito auttaa päästämään irti negatiivisesta stressistä ja toimintahäiriöistä.

>Hoidettavat ovat saaneet apua useisiin kiputiloihin kuten esimerkiksi päänsärkyihin, migreeniin ja erilaisiin selkävaivoihin. Kraniosakraaliterapialla voi hoitaa myös uniongelmia.

Milloin CST ei sovi hoitomuodoksi?


Hoitomuoto on hyvin kevyt eikä siinä käytetä voimakkaita manipulaatiotekniikoita. Tästä syystä se soveltuu hoitomuodoksi myös esimerkiksi raskausaikana.  Hoidon estäviä tekijöitä ovat:

- kasvanut kallonsisäinen paine

- aivohalvauksen akuutti vaihe

- akuutti aivoverenvuoto

- aivotärähdyksen akuutti vaihe

- akuutti kallonmurtuma

- aivoaneurysma eli valtimon pullistuma aivoissa

- ydinajatketyrä

- aivo-selkäydinnesteen vuoto

Kerrothan aikaa varatessasi mikäli sinulla on Arnold-Chiari malformaatio sillä hoitosi yhteydessä minun tulee soveltaa tiettyjä tekniikoita.

Kuinka monta CST-hoitoa minun tulisi ottaa?


Jokaisen asiakkaan tilanne on yksilöllinen ja hänen kehonsa ainutlaatuinen. Kolmesta viiteen hoitokertaa antaa yleensä hyvän käsityksen siitä, kuinka kraniosakraaliterapia auttaa juuri sinua.

Mikä on sopiva hoitoväli?


Sopiva hoitoväli on yksilöllinen ja vaihtelee. Kehon itsekorjautumismekanismi jatkaa työskentelyä yhdestä kahteen viikkoa hoidon jälkeen. Hoidettaessa tiettyä akuuttia vaivaa, yleinen suositus on kokeilla sekä viikon että kahden viikon hoitovälejä. Voit käydä hoidossa myös ylläpitävästi tilanteen ollessa tasoittunut. Tällöin hoitoväli voi olla myös pidempi.

Onko CST:n vaikutuksia tutkittu?


Vaikutuksia on tutkittu paljon. Upledger Institute International (https://www.upledger.com) on kerännyt kraniosakraaliterapiasta tehtyjä tutkimuksia sekä muita artikkeleita tänne. Materiaali on englanniksi.

Kenelle CST sopii?


Tietyt lääketieteelliset tilat voivat olla esteenä hoidolle. Kyseessä on kuitenkin hyvin lempeä hoitomuoto, joka sopii käytännössä kaikille aina vastasyntyneistä vanhuksiin. Hoitaa voi niin fyysisiä kuin henkisiä vaivoja.

CST voi joskus auttaa nopeastikin, mutta harvemmin se on yhden kerran ihme, joten jotta voin tukea sinua ja kehoasi, on hyvä jos sinäkin olet halukas sitoutumaan oman paranemisprosessisi tukemiseen.

Voiko CST:n yhdistää muihin hoitomuotoihin?


Kyllä voi. Kraniosakraaliterapian kehittäjä, Dr. John E. Upledger toivoikin, että CST:tä käytettäisiin yhdessä muiden hoitomuotojen kanssa. Upledger Instituutin terapiaohjelmissa esimerkiksi käytetään akupunktiota ja viskeraalimanipulaatiota. Useat hierojat ja fysioterapeutit käyttävät CST:tä osana hoitopalettiaan.

Haluaisin aloittaa CST-hoidot. Miten minun tulisi toimia?


Voit varata ajan ajanvarauskalenterini kautta tai soittaa minulle. En vastaa puheluihin hoitojen aikana, mutta voit lähettää tekstiviestillä soittopyynnön.

Miten minun tulisi valmistautua CST-hoitoon?


Sinun ei tarvitse valmistautua mitenkään. Olisi kuitenkin mukavaa jos voit välttää hajusteiden käyttöä sillä osa asiakkaistani on herkitystynyt niille. Ennen ensimmäistä käyntiä kannattaa lukea saapumisohjeet täältä. Minulla ei ole odotustilaa, joten paikalle kannattaa saapua vasta juuri ennen oman ajan alkua.

Mitä CST-käynti pitää sisällään? Mitä tapaamiskerralla tapahtuu?Ensimmäinen hoitokäynti kestää puolitoista tuntia.Sen aikana keskustelemme tilanteestasi ja tarpeistasi, jotta voin tarjota sinulle parhaan mahdollisen tuen hoitosuhteen aikana. Tilannekartoituksen jälkeen siirrytään itse hoitoon.

Kraniosakraaliterapiaa tehdään vaatteiden läpi ja yleensä asiakas on hoitopöydällä selällään. Tarvittaessa voin hoitaa myös kylkimakuulla olevaa tai vaikkapa istuvaa ihmistä. Hoito aloitetaan jaloista, minkä jälkeen käydään läpi tietyt kohdat kehosta. Kuuntelen käsilläni mitä kehossasi tapahtuu ja arviointimenetelmien avulla määritän, missä kehosi tarvitsee tukea juuri sillä hetkellä.

Toisinaan hoidoissa nousee esille esimerkiksi tuntemuksia, tunteita, vanhoja kipuja tai muistoja. Tällöin sinua tuetaan terapeuttisen vuoropuhelun ja mielikuvatyöskentelyn avulla lempeästi ja turvallisesti tulemaan tietoiseksi ja käsittelemään asioita, jotka on laitettu aiemmin syrjään.. Usein hoidot voivat olla myös täysin hiljaisia, jolloin asiakkaat kuvaavat vaipuneensa tyyneen, lähes unenomaiseen tilaan.

Hoidon jälkeen keskustelemme hoidosta ja teemme yhdessä suunnitelman jatkosta.

Jatkokäynnit ovat tunnin mittaisia.

Kaikki keskustelumme , ja tapahtumat hoidon aikana , ovat ehdottoman luottamuksellisia.

Voiko CST:a tehdä kotona? Teetkö kotikäyntejä?


Kraniosakraalihoitoja voi tehdä myös kotona. Itse en tee kotikäyntejä, mutta halutessasi voit tiedustella tätä muilta hoitajilta. Löydät kaikki Upledger Instituutin kouluttamat hoitajat kansainvälisestä hoitajalistauksesta

Miten kraniosakraaliterapeutiksi opiskellaan?


Suomessa terapeutteja kouluttaa Upledger Institute Finland, joka on osa kansainvälistä, vuodesta 1985 toiminutta Upledger Institute Internationalia.

Lisätietoja koulutuksesta löydät Upledger Institute Finlandin nettisivuilta. Voit myös soittaa minulle tai laittaa sähköpostia. Vastaan Upledgerin koulutusten suunnittelusta ja toteutuksesta Suomessa ja olen toiminut Instituutin maajohtajana vuodesta 2017.

Avoinna

Sopimuksen
mukaan